Wish kokemuksia

Vieraile osoitteessa: https://www.wish.com/

Wish on yhdysvaltalainen verkkokauppa ja mobiilisovellus, jolla on maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa käyttäjää. Peter Szulczewski ja Danny Zhang perustivat Wishin vuonna 2011 ja sen omistaa ContextLogic Inc. Peter Szulczewski on edelleen Wishin toimitusjohtaja. Wish on maailmanlaajuisesti toimiva verkkokauppa, joka yhdistää asiakkaat ja kauppiaat ympäri maailman. Kauppiaat lataavat joka päivä uusia tuotteita myytäväksi Wish-sovellukseen.

Wish on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja selkeydestään, ja se myy tuotteita laidasta laitaan äärimmäisen edullisilla hinnoilla. Etsiipä asiakas sitten arkisia perustuotteita tai outoja ihmetuotteita tai mitä tahansa siitä väliltä, Wishistä asiakas saa kaiken mitä ikinä tarvitseekaan. Tuotteet saattavat olla jopa 99 prosentin alennuksessa. Myös toimituskulut ovat alhaiset, mutta toimituksessa kestää 2-4 viikkoa, sillä tuotteet lähetetään pääosin Kiinasta. Wish toimii välikätenä myyjän ja asiakkaan välillä – Wish pitää asiakkaista huolen, jos tilauksessa ilmenee ongelmia. Wishillä ei ole omia tuotteita ja varastoja, vaan eri myyjät lähettävät tuotteet suoraan asiakkaille omista varastoistaan.

Wish on erittäin suosittu edullisuutensa vuoksi ja myös siksi, että se ehdottaa käyttäjälleen tuotteita tämän mieltymysten ja aiempien ostosten mukaan, jolloin asiakas koukuttuu selaamaan Wishin tuotteita pitkäksikin ajaksi. Wish on älykäs sovellus. Ajan myötä Wish tutustuu asiakkaaseen paremmin. Se voi oppia asiakkaan harrastukset, mieltymykset, tyylin ja budjetin, ja se auttaa löytämään uusia tuotteita, joita asiakas ei ehkä edes tiennyt olevan olemassa.

Suomalaisille Wish eroaa kilpailijoistaan Ebaysta ja AliExpressistä siten, että Wish on käännetty suomen kielelle. Tuotteiden kuvaukset ovat kuitenkin englanniksi. Wishistä voi ostaa melkein mitä tahansa. Sieltä voi ostaa mm. vaatteita ja asusteita, työkaluja, meikkejä, hygieniatarvikkeita, elektroniikkaa, keittiötarvikkeita sekä huonekaluja. Jos jokin tuote on maailmanlaajuisesti trendikäs, löytyy se lähes poikkeuksetta myös Wishin valikoimasta.

Toimitusajat, postikulut ja asiakaspalvelu

Tilaukset lähetetään yleensä 1-2 päivän kuluessa. Toimitusaika riippuu kaupan sijainnista, mutta suurin osa kaupoista sijaitsee Kiinassa, joten toimitusaika on yleensä 2-4 viikkoa. Wish pyrkii pitämään toimituskulut mahdollisimman alhaisina. Lopullinen hinta riippuu toimituksen koosta, painosta sekä toimitusosoitteesta. Jokaisen tuotteen toimituskulut näkyvät kassalla. Toimituskustannukset lisätään jokaiseen tuotteeseen erikseen, sillä tuotteet voivat olla peräisin useista eri kaupoista. Asiakkaalle on kannattavaa tilata tuotteita samasta Wish-kaupasta, sillä se pienentää toimituskuluja. Euroopan Unionin maissa asiakas voi palauttaa kaikki tuotteet, paitsi palautusoikeuden ulkopuolelle jätetyt tuotteet, 30 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Asiakkaan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat postituskulut, paitsi jos kauppias on lähettänyt väärän tuotteen tai jos lähetetty tuote on vahingoittunut tai viallinen.

Jos tuli tehtyä hutiostos, tilauksen voi myös peruuttaa 8 tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä. Tilauksen peruuttamisesta ei aiheudu mitään kuluja asiakkaalle. Wishin puhelinkeskuksen aukioloaikoja ei ole julkaistu. Wishin asiakastukeen saa yhteyden myös lähettämällä viestin tukeen. Asiakastuki vastaa viestiin yleensä 2-3 arkipäivän kuluessa. Tukeen voi lähettää viestin suomeksi.