Ruokaboksi kokemuksia

Ruokaboksi on vuonna 2017 perustettu suomalainen ruoan kotiinkuljetuspalvelu. Yritys suunnittelee asiakkailleen viikoittain vaihtuvia ateriakokonaisuuksia, jotka koostuvat pääosin maistuvista arkiruoista. Asiakkaiden kotiovelle toimitetaan joka viikko laatikko, joka sisältää sekä reseptit että raaka-aineet annoksien valmistamista varten.

Ruokaboksin valikoimiin kuuluu muutamia erilaisia boksikokonaisuuksia, jotka sopivat esimerkiksi isommille perheille, lapsiperheille tai kasvissyöjille.

Kuljetuspalvelu aloitti toimintansa aluksi vain pääkaupunkiseudulla, mutta menestyksekkään alun jälkeen toimintaa ollaan voitu laajentaa myös muihin Suomen suurempiin kaupunkeihin.

Ruokaboksia pyörittävän yrityksen takaa löytyvät Juhana Rintala, Vappu Pimiä sekä Jesse Fryckman, ketkä perustivat yrityksen yhdessä huomattuaan jakavansa yhteisen haasteen arkipäivän tuntien riittämättömyydessä.

Yrityksen missiona onkin lisätä perheiden yhteistä aikaa vähentämällä ruokaostosten suunnitteluun ja tekemiseen kuluvaa aikaa ja vaivaa. Perheiden yhteistä ruokahetkeä pidetään myös tärkeänä ja Ruokaboksi pyrkii edesauttamaan sitä, että perheet valmistaisivat ja söisivät päivällistä yhdessä.

Ruokaboksin reseptejä kehittelevää tiimiä vetää intohimoisena kokkina tunnettu Vappu Pimiä. Pimiä on pyrkinyt rakentamaan kaikki Ruokaboksin reseptit omaan kokemukseensa pohjaten ja perusidea on tarjota monipuolista arkiruokaa. Päivittäiset ateriat rakennetaan perinteisen lautasmallin mukaisesti ja viikoittainen perusboksi sisältää raaka-aineet liha- kala-, kana- ja kasvisaterioihin.

Ruokaboksi kokoaa laatikoihinsa joka viikko parhaat mahdolliset raaka-aineet ja kuljettaa ne nopealla aikataululla suoraan asiakkaiden kotiovelle. Yritys tekee viikoittaiset tilauksensa aina laadukkailta tukkureilta ja suoraan tuottajilta ja yrityksen pyrkimyksenä on aina valita suomalainen ja vastuullisesti tuotettu vaihtoehto.

Ruokaboksi ei halua tinkiä tuotteidensa laadusta ja pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti. Ruokaboksin filosofian mukaisesti ruoka on enemmän kuin pelkkä polttoaine, ja herkullisen ja terveellisen ruoan tulee kuulua kaikille. Ruokaboksi ei tarjoa nopeinta tapaa saada perheelle ruoka pöytään, mutta ruoan valmistaminen laadukkaista raaka-aiheista yhdessä ja koko perheen yhteinen ruokahetki on nopeutta arvokkaampaa.

Toimitusajat, postikulut ja asiakaspalvelu

Viikoittaisen boksin voi tilata joko pienenä tai isona. Pieni boksi sisältää kolme reseptiä ja viikoittaisen toimituksen hinta on 59 euroa. Suuressa boksissa on neljä reseptiä ja sen hinta on 74 euroa.

Ruokaboksin valikoimiin kuuluvat myös iso ja pieni vege- sekä muksuboksi. Sekä muksuboksin että vegeboksin hinnoittelu on samanlainen perusboksin kanssa, mutta ensiksi mainittu on suunniteltu erityisesti lapsiperheille ja jälkimmäinen kasvissyöjille. Asiakkuudesta ei tule muita kuluja boksihinnan lisäksi.

Palvelun uudet asiakkaat voivat myös löytää netistä tai asiakkaina jo olevilta ystäviltään tarjouskoodeja, joiden avulla ensimmäisen viikon tilauksensa saa halvemmalla. Ruokaboksit toimitetaan asiakkaiden kotiovelle maanantaisin. Asiakkaat voivat itse päättää joustavasti viikot, jolloin tilaavat boksin ja jolloin tilaus on tauolla.

Ruokaboksilla on myös palvelulupaus, jonka mukaan toimitukset tapahtuvat aina luvatun aikaikkunan sisällä, tuotteet ovat laadukkaita eikätilauksesta puutu tuotteita. Mikäli virheitä tapahtuu, Ruokaboksi korvaa ne asiakkaille pikaisesti.

Ruokaboksin asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin kello 15-20 ja tiistaista perjantaihin kello 10-14.