Mazda 6

Vuoden 2021 Mazda 6 ei ole vain kaunein perhesedan, vaan se on myös miellyttävämpi ajaa ja istua kuin useimmat sen vertaiset. Vaikka Mazda ei ole yhtä virheetön kuin Honda Accord tai yhtä raikas kuin Hyundai Sonata, se tarjoaa ehdottomasti kalliimman tuntuisen kokemuksen kuin kumpikaan näistä huippuvaihtoehdoista.

Sen 2,5-litrainen nelisylinterinen moottori tai tehokkaampi turboversio eivät ole erityisen vakuuttavia, eikä ympäristöystävällistä hybridimallia ole tällä hetkellä saatavilla, mutta 6:n ajossa on urheilullisuutta ja hienostuneisuutta, mikä lisää sen vetovoimaa. Toivoisimme, että Mazda tekisi auton hienoimmat ominaisuudet saataville kautta linjan, mutta jopa malliston alemmassa päässä on runsaasti vakiovarusteena olevia kuljettajan apujärjestelmiä ja suosittua teknologiaa. Vaikka vuoden 2021 Mazda 6 ei ole täydellinen, se on yksi tämän luokan perhekäyttöön suunnattujen neliovisten autojen tyylikkäimmistä tulokkaista.

Moottori, vaihteisto ja suorituskyky

Toisin kuin useimmat keskikokoiset vaihtoehdot, Mazda 6 ei tarjoa hybridivaihtoehtoa. Mazda tarjoaa kuitenkin valikoiman kahta reagoivaa 2,5-litraista nelisylinteristä moottoria. Vakiomoottori tuottaa 187 hevosvoimaa, kun taas saatavilla oleva turboahdettu moottori tuottaa jopa 250 hevosvoimaa. Turbo 2,5-litrainen sai 10 kilon vääntöä vuodelle 2021, mikä nostaa vääntömomentin 320 kiloon, mutta tämä edellyttää premium-polttoaineen käyttöä.

Jokaisen moottorin parina on erinomainen kuusivaihteinen automaattivaihteisto, joka osaa löytää oikean vaihteen, olipa kyse sitten lisävoimaa vaativasta alennusvaihteesta tai tasaista ajoa vaativasta ylösvaihteesta. Mazda 6 tarjoaa keskimääräistä parempaa ajotuntumaa perhesedaniksi, ja sen hallintalaitteet ja käsittely ovat sujuvia, mikä on harvinaista mihin tahansa hintaan. Mazda onnistuu tarjoamaan jännitystä uhraamatta hienostuneisuutta tai ajo-ominaisuuksia.