Matsmart kokemuksia

Matsmart on Tukholmassa vuonna 2014 perustettu hävikkiruokaa myyvä verkkokauppa. Yritys syntyi kolmen miehen ajatuksesta vähentää turhaa ruokahävikkiä myymällä vielä käyttökelpoisia ruokatuotteita halvalla eteen päin.

Pelastettavissa olevia ruokatuotteita ovat esimerkiksi sellaiset, joissa on käynyt jokin pakkausvirhe, lyhyt parasta ennen -päiväys, tuotetta on valmistettu liikaa tai kausivaihtelun vuoksi tuote on otettu pois ruokakaupan valikoimasta. Matsmartin valikoima uusiutuu jatkuvasti, sillä se koostuu jokaisesta saamastaan hävikkierästä.

Tuotteiden ja palvelun taustalla toimii ajatus myös ympäristön kuormituksen pienentämisestä. Verkkokaupan hyllyiltä löytyvät ruokatuotteet eivät tarvitse kylmä- tai pakastesäilytystä.

Tarjolla on siis leipiä, kakkuja ja keksejä, naposteltavaa ja juotavaa. Kuivakaappiin täytettä löytyy myös erilaisten pastojen ja riisien, murojen, hiutaleiden ja myslien, kahvien ja teiden sekä mausteiden valikoimasta. Pastojen kylkeen tarjolla on liuta erilaisia valmisruokapakkauksia, tomaattikastikkeita ja öljyjä.

Erilaisia ruokavalioita käyttävät asiakkaat löytävät helposti itselleen sopivat tuotteet erillisten kategoriointien alta. Eriteltynä löytyvät esimerkiksi vegaaniset, gluteenittomat ja luomutuotteet. Matsmart huomioi valikoimassaan myös lemmikkieläimet.

Ruoan lisäksi verkkokaupasta löytyy apteekki- ja hygienia- sekä kotiosastot, joista löytyy muun muassa ihon hoitotuotteita, saippuoita ja shampoita sekä siivoustarvikkeita. Lapsille valikoimasta löytyy ruokien lisäksi myös leluja, pelejä ja vaatteita. Liikkujille on saatavilla erilaisia lisäravinteita ja muita tuotteita treenaamisen vauhdittamiseksi. Matsmartilta saat siis lähes kaiken, mitä vain voit kotona tarvita.

Jos työpäivän jälkeinen kauppareissu kuulostaa enemmänkin raskaalta ja ärsyttävältä kuin viehättävältä, Matsmart on palvelu sinulle. Verkkokaupasta saat valitsemasi tuotteet valmiiksi keräiltynä ja pakettiin pakattuna. Nouda vain pikaisesti kylmässä säilytettävät päivittäistavarat, kuten maidot ja lihat.

Hyödyntämällä Matsmartilta löytyviä suurpakkauksia vähennät tuskastuttavien kauppakäyntien määrää entisestään. Kokonaisten myyntierien pakkauksista löydät vaikkapa lasten Piltit, energiajuomat, proteiinipatukat, pähkinät, kuppinuudelit ja suklaalevyt.

Toimitusajat, postikulut ja asiakaspalvelu

Matsmartilla on useampia toimitustapoja, joista asiakas voi valita itselleen mieleisen. Toimituskulut riippuvat tilauksen koosta, eli siitä moneenko laatikkoon tehty tilaus saadaan pakatuksi.

Yli 50 euron tilaukset yhteen laatikkoon mahdutettuina lähetetään ilman toimituskulua. Toisesta laatikosta veloitetaan 3,90 euroa, kolmannesta 1,90 euroa ja neljännestä tai sitä useammasta 0,9 euroa. Mitä useamman laatikollisen tilaa, sitä halvemmaksi toimituskulut muodostuvat.

Toimituksen kustannusten ja ympäristövaikutusten jakautuessa useammalle laatikolliselle hinta per laatikko laskee. Kaikki toimitukset toimitetaan 3-6 arkipäivän kuluessa tilauksesta riippumatta valitusta toimitustavasta. Budbeen ja Postin toimitukset saa kotiovelle kello 17-22 välisenä aikana. Posti toimittaa myös noutopisteisiin.

Asiakkaalla on oikeus palauttaa, muuttaa tai peruuttaa tilaustaan. Palauttamiseen on annettu aikaa 14 vuorokautta, takaisin Matsmartille saa lähettää kaikki avaamattomat tuotepakkaukset. Sivuston asiakaspalvelu palvelee arkisin 9-17 välisenä aikana, puhelimitse kello 16 asti.

Sähköpostitse vastauksen saa yleensä 48 tunnin kuluessa. Usein vastatuista kysymyksistä löytää lisätietoa esimerkiksi teknisten ongelmien kohtaamisesta, henkilötietojen käsittelystä, tuotteiden sisällysluetteloista, maksutavoista sekä tilaukseen liittyvistä asioista, kuten vaurioituneista tuotteista.