Aliexpress

AliExpress on maailmanlaajuinen verkkokauppa, joka sijaitsee Kiinassa. Se on suosittu valinta verkkokauppayrityksille, jotka haluavat hankkia varastoa tukkuhintaan käyttämällä dropshipping-liiketoimintamallia.

Se on vankka vaihtoehto muille markkinapaikoille, kuten Amazonille ja eBaylle. AliExpressin tuotteet vaihtelevat vaatteista koruihin, elektroniikkaan, kauneudenhoitotuotteisiin, kodinparannustyökaluihin ja niin paljon muuhun.

Vaikka AliExpressin käyttämisessä sähköiseen kaupankäyntiin on paljon etuja, on ehdottomasti joitakin varoituksia, joista on syytä olla tietoinen ennen kuin aloitat. Muihin markkinoilla oleviin dropshipping-yrityksiin verrattuna AliExpress vaatii yleensä lisäohjelmistoja prosessin virtaviivaistamiseksi ja skaalaamiseksi. Jos et tiedä, mitä etsit, AliExpressin kautta ostetuissa tuotteissa voi myös olla ongelmia tuotteiden laadun kanssa.

Varmista, että luet tämän perusteellisen oppaan saadaksesi lisätietoja AliExpressin eduista, haitoista, hinnoittelusta ja muista AliExpressiä koskevista tiedoista. Tämä auttaa sinua määrittämään, onko AliExpress oikea sinulle.

AliExpress Dropshipping

AliExpress ei päässyt parhaiden dropshipping-yritysten listalle. Tästä huolimatta monet markkinoiden parhaista dropshipping-ratkaisuista voivat integroitua AliExpressin kanssa tukkukauppaa ja dropshippingiä varten. Voit siis edelleen hankkia varastosi AliExpressiltä, jos käytät oikeaa työkalua verkkokauppa-alustasi laajennuksena.

Laajan tutkimuksen ja testauksen jälkeen tiimimme rajasi parhaat dropshipping-vaihtoehdot kaikenkokoisille yrityksille. Tiivistimme tutkimuksemme yhdeksi katsaukseksi, joka sisältää kunkin yrityksen hyvät ja huonot puolet, haitat ja hinnoittelun sekä ostajan oppaan vaihtoehtojesi rajaamiseksi. Tutustu kaikkiin parhaimpiin valintoihin täältä ja selvitä, onko dropshippingiin investoiminen järkevää.

AliExpress: Hyvät ja huonot puolet

Hyvä

Halpa inventaario: AliExpressin käyttäminen dropshipping-toimittajana on luultavasti eniten houkuttelevaa sen alhaisimpien hintojen vuoksi. Kun vertaat tuotteiden hintoja muihin markkinapaikkoihin, kuten eBayyn tai Amazoniin, huomaat nopeasti, että AliExpressillä on alhaisemmat hinnat lähes kaikissa kategorioissa. Jos siis laatu ei ole tärkein huolenaiheesi ja haluat vain ostaa tukkutavaroita mahdollisimman edullisesti, tulet rakastamaan AliExpressin valikoimaa ja hinnoittelua. Joidenkin tuotteiden, kuten USB-kaapeleiden ja aurinkolasien, hinnat alkavat jo 0,01 dollarista.

Alhaiset aloituskustannukset: AliExpressillä aloittaminen on helppoa ja ilmaista. Toisin kuin muilla tukkumarkkinapaikoilla, sinulla ei tarvitse olla maksullista jäsenyyttä, eikä tukkuhinnoittelun käyttämiseen liity kuukausi- tai vuosimaksuja. Jos käytät AliExpressiä dropshippingiin, sinun ei tarvitse koskaan itse käsitellä tavaroita. Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse maksaa ylimääräisistä lähetystarroista ja laatikoista tai vuokrata varastoa varastointia varten.

Laaja tuoteluettelo: Monipuolisuuden suhteen AliExpress on vertaansa vailla siinä, mitä se tarjoaa. Monet muut tukkukaupan dropshipping-toimittajat ovat erikoistuneet vain yhteen kategoriaan, kuten koruihin, vaatteisiin tai elektroniikkaan. AliExpressillä on kaikki nämä tuotteet sekä lisäkategorioita, kuten leluja, laukkuja, kenkiä, lemmikkieläinten tarvikkeita, kodin sisustustarvikkeita, auton osia, urheiluvälineitä ja paljon muuta. Tämä sopii erinomaisesti kaikille, jotka haluavat perustaa useita verkkokauppasivustoja tai jotka haluavat kohdistaa verkkokaupan eri markkinarakojen kuluttajille.

Toimittaa suoraan kuluttajille: Vaikka et käyttäisikään kolmannen osapuolen ratkaisua sivustosi verkkokauppatilausten automatisoimiseksi AliExpressiin, voit silti saada AliExpress-toimittajat lähettämään tuotteet suoraan asiakkaillesi. Kun asiakas tilaa jotakin verkkokauppasivustosi kautta, sinun tarvitsee vain ostaa tuote AliExpressin kautta ja toimittaa asiakkaan tiedot.

Integroituu muiden työkalujen kanssa: AliExpress toimii parhaimmillaan, kun se yhdistetään muihin sähköisen kaupankäynnin ohjelmistoihin. Voit käyttää suosittuja Shopify-laajennuksia, kuten Oberlo tai Dropified, virtaviivaistamaan tilausten työnkulkua AliExpressin ja verkkokauppasivustosi välillä. Yhdellä napsautuksella voit tuoda kaikki myymäsi tuotteet AliExpressistä ja laittaa ne suoraan sivustollesi. Kun asiakas tilaa jotakin, tiedot lähetetään automaattisesti AliExpressiin täytettäväksi – sinun ei tarvitse suorittaa tätä vaihetta manuaalisesti, ja se helpottaa huomattavasti skaalaamistasi.

Yksityiskohtaiset tuotekuvat: Suurimmalla osalla AliExpressissä myytävistä tuotteista on erittäin yksityiskohtaiset tuotekuvat, joilla on kaksi tarkoitusta. Ensinnäkin se antaa sinulle mahdollisuuden nähdä ostamasi tuotteen eri näkökulmista. Mutta mikä parasta, kaikki AliExpressin tuotekuvat ovat avoimen lähdekoodin kuvia, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä uudelleen verkkosivustollasi asiakkaiden nähtäväksi.

Toimittajan arviot ja palaute: Sinulla on mahdollisuus tutustua harkitsemaasi toimittajaan ennen kuin tilaat häneltä mitään. Ensimmäinen asia, jota kannattaa tarkastella, on positiivisen palautteen prosenttiosuus, joka luokitellaan asteikolla 0-100 %. Sen jälkeen voit tarkistaa palautehistorian ja katsoa, kuinka monta arvosanaa toimittaja on saanut viimeisen kuukauden, kolmen kuukauden ja kuuden kuukauden aikana. AliExpressillä on myös myyjien arvioita viestinnästä, toimitusnopeudesta ja kuvauksen mukaisesti toimitetuista tuotteista viisiportaisella asteikolla, joten sinun on helpompi luottaa toimittajiin, joilla on paras palaute.

Toimittajan viestit: Kun sinulla on AliExpress-tili, voit olla yhteydessä toimittajiin suoraan AliExpressin tuotetietosivun kautta. Napsauta vain yhteyspainiketta avataksesi suoran viestin sinun ja toimittajan välille. Tämäntyyppinen viestintä voi auttaa sinua karsimaan eri tukkukauppiaita niiden vastausaikojen perusteella. On myös melko helppo sanoa, saatko aidon vastauksen oikealta henkilöltä vai vain automaattisen vastauksen botilta.

Ilmainen toimitus: Se on mukava tapa säästää rahaa, vaikka tilaisitkin halpoja tuotteita tukkuhintaan. Tämän sanottuaan useimmat ilmaiset toimitusajat voivat kestää 20 tai 30+ päivää. Jos et halua odottaa tuotteiden toimitusta kuukautta, voit aina maksaa nopeutetusta toimituksesta ja siirtää nämä kustannukset asiakkaillesi. Sinun on siis punnittava lisäkustannuksia suhteessa siihen, kuinka nopeasti haluat tuotteet toimitettavan asiakkaillesi.

Ei vähimmäistilauksia: Toisin kuin muut tukkumarkkinapaikat, AliExpress ei vaadi vähimmäistilausmääriä tai -hintoja. Tämä ei ole vain hyvä asia asiakkaidesi kannalta, vaan se voi myös auttaa sinua, kun olet vasta aloittamassa ja yrität löytää parhaita mahdollisia toimittajia tuotteillesi. Voit tilata saman tuotteen useilta toimittajilta testataksesi sitä itse ja saadaksesi käsityksen laadusta ennen tuotteen lisäämistä verkkokauppa-alustallesi.

Huono

Pitkät toimitusajat: Sinun on muistettava, että useimmat näistä toimittajista sijaitsevat Kiinassa. Niinpä tavallisella tai ilmaisella toimituksella voi kestää kolmesta viikosta kahteen tai jopa kuukausiin, ennen kuin tuotteesi toimitetaan. Monet toimittajat tarjoavat nopeampia toimitusratkaisuja FedExin tai DHL:n kautta, mutta nämä vaihtoehdot voivat olla hieman kalliita. Sinun on siis joko oltava avoin asiakkaillesi toimitusajoista tai maksettava ylimääräistä varmistaaksesi, että tuotteet toimitetaan kohtuullisessa ajassa.

Monimutkainen palautusprosessi: Jos asiakas on tyytymätön tuotteeseen ja vaatii palautusta, tuotteen lähettäminen takaisin toimittajalle on lähes mahdotonta. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että joudut syömään tuotteen kustannukset, ellei verkkokauppasivustollasi ole todella tiukkoja palautusehtoja. AliExpressillä on kuitenkin ostajansuojatakuu, jonka mukaan voit saada rahasi takaisin 15 päivän kuluessa, jos tuotteessa on ongelma ja palautusta vaaditaan. Tästä huolimatta nopea vilkaisu oikeiden asiakkaiden AliExpress-arvosteluihin kertoo hyvin erilaisen tarinan.

Laatuongelmat: Kun ostat tukkutuotteita alle dollarilla, et voi todellakaan odottaa niiden olevan mahdollisimman korkealaatuisia. AliExpressillä on paljon hyviä toimittajia, jotka valmistavat laadukkaita tuotteita. Mutta alustalla on myös paljon toimittajia, jotka toimittavat huonolaatuisia ja viallisia tuotteita. Kannattaa myös huomata, että laadukkaammatkin tuotteet voivat rikkoutua tai niissä voi esiintyä ongelmia pitkän matkan aikana Kiinasta asiakkaan kotiovelle.

Jäljitelmätuotteet: AliExpress ei myy varsinaisia nimimerkkituotteita. Jos siis luulet saavasi aitoja Guccin, Louis Vuittonin tai Niken tuotteita 99 prosentin alennuksella, olet väärässä. Kopiotuotteiden tarjoaminen sivustollasi voi aiheuttaa asiakkaillesi pettymyksen, mutta voit myös joutua vaikeuksiin niiden tuotemerkkien ja logojen kanssa, joita loukkaat. Kaiken kaikkiaan on etujesi mukaista pysyä erossa kaikesta, mikä näyttää nimimerkin tuotteelta.

Olematon asiakaspalvelu: Jos haluat ottaa suoraan yhteyttä AliExpressin edustajaan, on hyvin mahdollista, ettet onnistu siinä. Monet asiakasarvostelut valittavat AliExpressin tuen puutteesta ongelmissa ja palautuksissa. Vaikka saisitkin vastauksen tukitiimiltä, mahdollisuudet ongelmasi ratkaisemiseen ovat melko pienet.